Érdekes dolgok a weben

Érdekes dolgok a weben

Takarítás Blog

2014. október 30. - Pepista

 

Takarítás tippek:

 

 

Minden szolgáltatás esetén a takarításnál is jó ár - érték arányt keressük. Aki jobban végzi tevékenységét, többet elkérhet a munkájáért, és még mindig megéri őt megbízni. Mivel egy becsületes takarító alapos munkát végez.

Nagyon sokan azt vélik, hogy a takarítás egy nagyon könnyű, egyszerű, mindenki által könnyen elvégezhető feladatlánc összessége. Ami abban az esetben valóban így van, ha tudjuk, hogy ezt a feladatsort honnan is kell felgöngyölíteni. Az alábbiakban igyekszünk – helységekre lebontva –  egy átlag háztartásnak tanácsokat adni a takarítás higiénikus sorrendjéről.

1: Takarítás legelső és legfontosabb lépése, hogy minden helységben csináljunk rendet, tegyük el a tárgyakat a helyére, húzzuk le az ágyneműket, vigyük ki a szemetet. Mosogassunk el, szárítsuk meg és tegyük el a helyére a megtisztított konyhai eszközöket és edényeket. Vegyük le a függönyöket és tegyük be a mosógépbe, így a  takarítás végére ki lesz mosva a függöny még nedvesen újra felakaszthatja őket. Ajánlatos a fehér függönyök mosásánál fehérítőt használni, hogy ne csak felfrissüljenek és visszanyerjék fehérségüket plusz higiénikusak is legyenek.

2: Portalanítsuk a felületeket felülről lefelé haladva.

3. Szellőztessünk ki alaposan a lakásban.

4: Mossuk le az ablak párkányokat, ablakkereteket és redőnyöket.

5. Csak a 4. lépés után tisztítsuk le az ablakokat, ha szükséges, ismét portalanítsuk a felületeket. Ezzel a lépésekkel be is fejeztük a kintről - befelé haladva a takarítást, be lehet zárni a nyílászárókat, így a további, kintről beérkező por és kosz bejutási lehetőségeit elzártuk.

6. A nedves helyiségek takarítását, fertőtlenítését javasoljuk a következő lépésnek, mert a meleg, párás környezet jó táptalajt biztosít a kórokozóknak. A illemhely alapos, gondos tisztítást igényel, ne csak a WC belső részét tisztítsa meg alaposan fertőtlenítő szerrel, hanem mossa át az egyéb felületeket is. Mindent fertőtleníteni kell a kilincset, a falakat, a lehúzót, a WC- ülőkét és deszkát, a kagyló külső felületeit. Állítsa a WC kefét Domestosszal hígított vízbe.   

Majd a leírtak alapján haladjon szépen sorba a lakásban.

 

A konyhatakarítás lépései:

 

1. a mosogatást megcsinálva, elpakolva az edények és evőeszközök, jöhet a szekrények tisztítása. Először pakoljuk ki a szekrényt és vegyszeres vízzel mossuk át alaposan majd sima vizes ruhával mossa át alaposan. Ha kész mehet vissza minden a szekrénybe. ( szükséges esetén az edényeket átöblíthetjük).

2. Hűtőpucolás: Érdemes itt is bentről kezdeni. Pakoljunk ki mindent a hűtőből, szükség esetén olvasszuk le és tisztítsuk ki a hűtőt először fertőtlenítős vízzel majd sima vízzel. Pakoljuk vissza a dolgokat a hűtőbe. (érdemes átszortírozni a termékek lejárati dátumát, ami nem jó azt egyből kukába dobhatjuk). Ha a belsejével kész vagyunk jöhet a külseje. Szintén először fertőtlenítős vízzel dolgozzunk majd sima vízzel átmossuk, szárazzal áttöröljük!

3. Konyhaeszközök tisztítása: Első lépés nagyon fontos, hogy először mindig áramtalanítsuk az eszközöket ha szükséges!   Majd ha kész jöhet a tisztítás, elsőnek fertőtlenítős vizes ronggyal áttöröljük és utána sima vizes ronggyal, majd szárazzal.   Ezzel a módszerrel elpusztulnak a fertőtlenítő miatt a baktériumok, sima vizel magunkat óvjuk a vegyszertől, majd szárazra törölve bedughatunk mindent a helyére. 

Garázstakarítás lépései:

 

1. Elrakunk mindent a helyére!

2. Amit kell pakoljunk ki a garázsból.

3. Ha olyan a garázsunk akkor portalanítsuk az olyan eszközöket, söpörjünk fel, fertőtlenítővel mossunk alaposan fel, majd tiszta vízzel is. Hagyjuk egy kicsit megszáradni a talajt, majd vissza pakolhatunk mindent a garázsba.

 

Ne feledje a  lakástakarítás esetén mindig jobb a megelőzés mint gyógyítás. A tisztaság fél egészség mondja a mondás és ezt az elvet követve vallja cégünk is! 

Lakástakarítással kapcsolatos ötleteket olvashatja tovább a http://www.takaritasok.hu/takaritas-otthon.html   weboldalon keresztül!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesdolog.blog.hu/api/trackback/id/tr226848385
süti beállítások módosítása